9.7 C
Виена
събота, 5 октомври, 2024
spot_img
НачалоБългарияДобре дошли в света на 2051: Представяне на новата книга на Емил...

Добре дошли в света на 2051: Представяне на новата книга на Емил Ценов „Пасифика“

-- Реклама --

Ако сте изкушени от желанието да надникнете зад ъгъла и да видите поне една от многото възможни версии на света през 2051, прочетете новата книга на Емил Ценов „Пасифика“. Ако пък искате да му зададете въпроси или да научите защо един маркетолог и университетски преподавател се захваща да пише, заповядайте на представянето на книгата в БКИ „Дом Витгенщайн“ на 15 октомври от 18.30 ч.

За книгата

През 2051 светът ще е друг, но дали хората ще са се променили? За да си отговори на този въпрос, авторът ни разказва съдбата на едно семейство.

Годината е 2051. България е излязла от Европейския съюз и е част от Консервативната конфедерация (КонКон), която е базирана на православни християнски ценности. След гражданска война САЩ са се разпаднали на три части, западната от които е Пасифика – напреднала технологично страна, в която всички решения се взимат чрез гласуване в социална медия. Служителят от българското Външно министерство Боян Китанов е изпратен там със специална задача. С него отиват и съпругата му Ния и синовете му Тервел и Михаил.

Ще успее ли Боян да изпълни задачата си, какви ще бъдат последствията от пребиваването в Пасифика за него и цялото му семейство, дали България се е променила и какъв ще бъде светът през 2051 година – всичко това ще научите в Пасифика. 

За автора

Емил Ценов е роден в Благоевград. Завършил е Американския университет в България и има и магистърски степени по Английска филология от СУ „Св. Климент Охридски“ и по Бизнес администрация от INSEAD, Франция. От 2000 година живее в Австрия. Той е бизнес консултант и преподавател в областта на маркетинга и стратегията.

„Пасифика“ е третата му книга след сборника с разкази „Боговете на града“ и романа „Корнелия“.

Всяка от тях е личен проект и зад тях не стои издателство, тоест няма да ги намерите в книжарниците, но може да си ги поръчате на неговия уебсайт https://tsenovbooks.com/ като книжно тяло, в електронен или аудио вариант. „Корнелия“ и „Пасифика“ могат да бъдат слушани и в платформата Storytel.

КОГА: 15 октомври 2024 от 18.30 ч.

КЪДЕ: БКИ „Дом Витгенщайн“, Parkgasse 18, Wien 1030

Специален гост на събитието ще бъде редакторът на книгата доц.Роман Хаджикосев, преподавател по българска литература в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации