22.8 C
Виена
неделя, 8 септември, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Бонус до 2 000 евро подпомага жилищните ремонти

Австрия: Бонус до 2 000 евро подпомага жилищните ремонти

-- Реклама --

Ако правите ремонт на жилището си – боядисвате, сменяте плочки, монтирате нова кухня, може да се възползвате от специалния бонус на австрийското правителство за жилищно строителство (Handwerkerbonus).

Тази мярка има за цел да подкрепи строителната индустрия и занаятите и същевременно да стимулира инвестициите в жилища и жилищни площи. За целта са отделени 300 милиона евро.

Фазата на кандидатстване за бонуса за занаятчии започва на 15 юли 2024 г. Заявления могат да се подават за работа, извършена след 1 март 2024 г.

Какво се субсидира

Бонусът е финансов стимул за различни видове услуги в частните жилища и жилищната зона – например боядисване, монтаж на кухня, поставяне на плочки и др.

Покриват се и трудови услуги във връзка със строеж на къща или създаване на жилищна площ.

Бонусът обхваща периода от 1 март 2024 до 31 декември 2025 г. През календарната 2024 г. се прилага таван на финансирането в размер на 2 000 евро на година, а за 2025 горната граница е 1 500 евро. За една календарна година може да се подаде само едно заявление.

Получената субсидия покрива до 20% от направените за ремонт разходи като минимумът е 50 евро, а максимумът – 2 000 евро.

Как и къде се подава заявление

Заявленията могат да се подават онлайн чрез уебсайта handwerkerbonus.gv.at.

Предвидени са две възможности за идентификация онлайн – регистрирация с помощта на ID Austria или да качи валиден документ за самоличност със снимка. Към едно заявление могат да се приложат няколко фактури за извършени услуги.

В случай, че нямате възможност за дигитално подаване на заявление, може да се ползва помощта на служители от общината или Servicehotline 0505 06-859 333.

След като заявлението и приложените фактури бъдат прегледани, бонусът се превежда директно по посочената от заявителя банкова сметка.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации