22.8 C
Виена
неделя, 8 септември, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЩубенберг - най-топлото езеро в Австрия

Щубенберг – най-топлото езеро в Австрия

-- Реклама --

Плуване, сърф, гребане с лодка, разходка с корабче или йога на брега – езерото Щубенберг е воден рай за малки и големи.

Разположено край едноименното градче в провинция Щайермарк, то е най-голямото топло езеро в Австрия и привлича стотици посетители не само в горещите летни месеци.

снимка Меланж Булгарен

Езеро в края на града

Всъщност Щубенберг е изкуствено езеро. Изградено е заради желанието и амбицията на кмета Петер Хьофлер  да превърне региона в желана туристическа дестинация и да даде на местните жители не само възможности за пълноценен отдих, но и за развитие на бизнес.

След дълги процедури на одобрения и получаване на разрешения от съответните административни органи, строителните работи започват на шести август 1968 г. и приключват официално в края на август 1971 г.

Езерото е с площ 40 хектара и обиколка от три километра. То е снабдено с пречиствателна система, която в месеците от март до октомври пречиства до 7 200 кубични метра вода на ден. След основния ремонт в периода 1982-1985 е снабдено и с охладителна станция.

снимка Меланж Булгарен

Забавления за всички

Днес на широките тревни площи се събират младежи, семейства с деца и възрастни хора, търсещи прохлада сред природата.

Децата могат да се радват на 60-метрова водна пързалка, пиратски кораб, фар в плитката част на езерото, пясъчни площадки за игра, снабдени със слънчева защита и платформи за гмуркане.

За любителите на плажния волейбол е източният плаж, има условия и за желаещите да упражняват водни спортове. Тези, които ценят тишината и спокойствието, могат да се оттеглят в южната част на комплекса. Освен да поплувате в езерото, може да наемете водно колело или да се разходите с корабче.

Всички подробности за входа и достъпа до комплекса ще намерите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации