9.6 C
Виена
събота, 5 октомври, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗапочва филмовият фестивал пред виенското кметство

Започва филмовият фестивал пред виенското кметство

На 29 юни започва 34-то издание на филмовия фестивал на виенския площад "Ратхаусплац". Той се провежда ежегодно от 1991 г. насам. В продължение на 65 дни посетителите могат да се насладят на кулинарни изкушения и музикални изпълнения с безплатен вход.

-- Реклама --

Вече повече от 30 години площадът пред кмеството на Виена се превръща през лятото в голям киносалон на открито. Голям екран, богата програма, вкусна храна и студени напитки привличат повече от 635 000 гости.

От 29 юни до 1 септември виенчани и гости на столицата ще могат да се наслаждават безплатно на богатата културна програма, събрала най-доброто от операта, поп, рок и класическа музиката, джаз, мюзикъл. В рамките на Европейското първенство по футбол ще бъдат предавани пряко всички мачове на австрийския национален отбор, двата полуфинала и финала.

34-ят филмов фестивал ще започне с концерт на Rolling Stones, следват Ейми Уайтхауз, Ерик Клептан, Пинк, Нора Джоунс и други световни звезди. Любителите на оперното изкуство ще могат да гледат „Мадам Бътерфлайн“, „Дамата с камелиите“, „Вълшебната флейта“, „Манон Леско“ и други. Концерти на Виенската филхармония, музикални филми, джаз и рок допълват програмата.

Филмовият фестивал е известен и с кулинарните си щандове, които ежедневно предлагат специалитети от цял свят.

Детска опера и игри очакват най-малките гости, а любителите на стандартни и латино танци ще могат да упражнят уменията по време на заниманията, предлагани от виенски училища по танци.

Пълната програма на събитието може да намерите ТУК.

КОГА: 29.06-01.09.2024 (всеки ден)

Прожекциите започват след смрачаване.

Ресторантите са отворени всеки ден от 11.00 до 24.00

Вход свободен

За повече информация filmfestival-rathausplatz.at

КЪДЕ: Rathausplatz, 1010 Виена

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации