23.8 C
Виена
събота, 6 юли, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаНепознатата Виена: Тайни и истории с дъх на кафе

Непознатата Виена: Тайни и истории с дъх на кафе

-- Реклама --

Кафето не е просто освежителна напитка и кафенетата не са само място, където то се пие. Виена е създала цяла култура, свързана с кафето и е превърнала кафенетата в достолепна институция – толкова известна и важна, че ЮНЕСКО ги включва в списъка със световното нематериално наследство.

А защо в австрийската столица не може просто да се поръча кафе, са разбрали всички, които на 10 септември се присъединиха на нашите разходки „Непознатата Виена”. Екскурзоводката Диана Пиперова ни разказа не само как кафявите зърна са се озовали във Виена, но и как са създадени и от къде идват имената на някои от най-типичните местни кафета като „фиакер” или „капуцин”.

Заедно „надникнахме” в историята на забележителни кафенета като „ Ландмант”,” Централ”, „Моцарт”, „Фрауенхубер”, „Музеум”, Демел”, „Хавелка”, „Сахер”, всяко едно запазило спомени за известни посетители и оставило трайна следа в културния живот на Виена.

Научихме и за розовите салони на сладкарниците „Аида” и традиционната верига „Оберла”.

Благодарим на всички, които бяха с нас в неделния ден. Благодарим и на екскурзоводката Диана Пиепрова, която отново с чар и чувство за хумор ни преведе през ароматния, но и пълен с тайни и истории свят на виенското кафе.

Очаквайте скоро подробности за следващата разходка „Непознатата Виена”.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации