22.8 C
Виена
неделя, 8 септември, 2024
spot_img
НачалоБългарияСамуел Финци пристига във Виена за представянето на филма "Януари"

Самуел Финци пристига във Виена за представянето на филма „Януари“

-- Реклама --

Само седмица след премиерата си на голям екран в България филмът „Януари” пристига във Виена. Той ще бъде представен на публиката лично от изпълнителя на главната роля Самуел Финци и режисьора Андрей Паунов.

Лентата, създадена по мотиви на едноименната пиеса на Йордан Радичков, събира актьори като Йосиф Сърчаджиев, Марин Кръстев, Захари Бахаров, Борислав Чучков, Леонид Йовчев. Тя е и своеобразен творчески дебют за режисьора, който досега се е занимавал с документално кино.

Творбата предлага интелигентен черно-бял прочит на Радичковата творба, поставяйки акцент върху основни философски въпроси за живота и смъртта, за границата между реалното и магичното, за разделителните линии в отношенията между хората и метаморфозите, през които преминаваме.

Филмът е като графична рисунка с много детайли и символи, които се наслагват в пространството и времето. Враната, затворена в клетка на средата на масата, конете, които препускат като обезумели, кучето и замръзналите вълци също са сред основните действащи лица, изграждащи цялостната атмосфера. Тук някак естествено съжителстват живи хора, отправящи се към неизвестното, но и персонажи-призраци като тенеца. Темата за живота като пътуване към смъртта и въпросите за вътрешната трансформация на човека и овълчаването му са основните линии, по които режисьорът води зрителите. И не за да им изведе едно ясно послание, а за да ги накара да се размислят по множество проблеми, които се сблъскваме ежедневно.

_____________________

Самуел Финци: Свободата е възможността да взимаш сам решения и да носиш отговорност за тях

_____________________

Прожекция на филма „ЯНУАРИ“

Режисьор – Андрей М. Паунов
Сценарий – Алекс Барет, Андрей М. Паунов
Оператор – Вашко Виана
Музика – Иво Паунов
В ролите –Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Леонид Йовчев, Малин Кръстев, Борислав Чучков
Продуценти – Ваня Райнова, Жоао Матош, Елиз Андре, Донато Ротуно

Филмът пристига във Виена със съдействието на БКИ“Дом Витгенщайн“.

КОГА: 28.01.2023 г. от 15.30 ч.

КЪДЕ: METRO Kinokulturhaus

Билети за прожекцията могат да се закупят на касата на киното или да бъдат запазени на имейл reservierung@filmarchiv.at или на телефон +43 1 512 18 03

Цената на билетите е 10 евро.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации